Ο Παναγιώτης Τερζάκης (B.A. Music, Diploma Classical Singing, ΜΜ Vocal Performance) καθηγητής φωνητικής & Αγωγής Λόγου και τραγουδιστής/performer, διδάσκει τραγουδιστές όλων των ειδών, ηθοποιούς, εκφωνητές, δημοσιογράφους, δασκάλους, ψάλτες, παραγωγούς ραδιοφώνου, στελέχη επιχειρήσεων, επαγγελματίες των οποίων η δουλειά σχετίζεται με τον δημόσιο λόγο.  Επίσης, έχει οργανώσει εργαστήρια τραγουδιού, αγωγής του λόγου και μουσικής σε διάφορα σχολεία στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ ενώ ιδιωτικά έχει προετοιμάσει για παρουσιάσεις και διαγωνισμούς πολλούς μαθητές οι οποίοι απέσπασαν βραβεία και διακρίσεις. Έχει εκπαιδεύσει θεατρικές ομάδες, χορωδίες, ομάδες σωματικών δράσεων (yoga, playback theater), δραματοθεραπευτές με εξαιρετικά αποτελέσματα ενώ στην επιτυχημένη σειρά εργαστηρίων «Επαφή με τη φωνή/Η δική σου φωνή πρέπει να ακουστεί»© έχουν συμμετάσχει εκατοντάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα!

Mε πολυετή εμπειρία στον τομέα της φωνητικής εκπαίδευσης, ο Παναγιώτης Τερζάκης έχει αναπτύξει μία προσωπική μεθοδολογία ολιστικής εκπαίδευσης και ανάπτυξης των φωνητικών και επικοινωνιακών ικανοτήτων, συνδυάζοντας ασκήσεις από πολλές διαφορετικές τεχνικές τραγουδιού και κινησιολογίας.

Ως εκπαιδευτής και σύμβουλος φωνής βοηθά στη βελτίωση και την ανάδειξη των ικανοτήτων του εκάστοτε ατόμου  με εύστοχη και ασφαλή διδασκαλία και άμεσα αποτελέσματα. Συνεργάζεται με ΩΡΛ εξειδικευμένους στη φωνιατρική και με λοθεραπευτές και φωνοθεραπευτές ώστε να αντιμετωπίζονται με ορθό και επιστημονικό τρόπο τα όποια φωνητικά προβλήματα. Έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Φωνής και Κατάποσης Αθηνών, το Ωδείο “Μουσικοί Ορίζοντες”, Ωδείο “Τεχνοτροπία”, Ψυχοδραματικό Κέντρο Πάτρας, “Ψυχοκίνηση” και άλλους φορείς και ιδρύματα.

Συνεργάζεται με επαγγελματίες τραγουδιστές και σπουδαστές τραγουδιού και αναλαμβάνει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες τύπου masterclass, χωρίς να αναιρεί τη δουλειά του τακτικού δασκάλου τραγουδιού. Αντιθέτως ως εκπαιδευτής και σύμβουλος φωνής βοηθά στη βελτίωση και την ανάδειξη των ικανοτήτων του εκάστοτε μαθητή και απεμπλέκει τον τακτικό δάσκαλο από τις όποιες δυσκολίες προκύπτουν.

Ο Παναγιώτης παρακολούθησε τα πρώτα μαθήματα μονωδίας και ορθοφωνίας κοντά στον βαρύτονο και συνθέτη Δημήτρη Δίωνα-Αρύβα. Απέκτησε Δίπλωμα Μονωδίας με Άριστα από το Αττικό Ωδείο με τη Μαρία Σκαρλάτου και Bachelor of Arts στη Μουσικολογία από το Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος (Deree College). Ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright  συνέχισε τις σπουδές του στο The Longy School of Music της Βοστώνης από το οποίο αποφοίτησε με Master of Music in Vocal Performance (Vocal Pedagogy & Performance) σπουδάζοντας παράλληλα όπερα και υποκριτική.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εργαστήρια Φωνοθεραπείας, Υποκριτικής, Μουσικοθεραπείας, Δραματοθεραπείας, Φωνητικής Αποκατάστασης, Yoga & Voice, Alexander Technique, Feldenkreis ενώ έχει συμμετάσχει ως τραγουδιστής σε Masterclasses κλασικού τραγουδιού, ερμηνείας και σκηνικής παρουσίας με τους: Janet Bookspan, Maureen Brennan, Dr.John Delmore, Sheri Greenawald, Daniel Helfgot, Dr.William Lacey, Shigemi Matsumoto, Ronald Seiler, Paulina Stark μεταξύ άλλων.

Ως ενεργός τραγουδιστής και performer μπορεί και κατανοεί απόλυτα τις δυσκολίες των επαγγελματιών και προτείνει λύσεις και εφαρμογές που έχουν πρακτικά αποτελέσματα.