testimonials

Ο Παναγιώτης Τερζάκης είναι δάσκαλός μου φωνητικής, ξεχωριστός, μεταδοτικός, με ζήλο και αυταπάρνηση εργάζεται ώστε ο μαθητής να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες, να υπερβεί τον εαυτό του και σύντομα να εξελιχθεί φωνητικά! Θερμά σ’ ευχαριστώ! Βασίλειος Παπαγεωργίου, ιεροψάλτης

Ως επαγγελματίας Executive & Business Coach και Διεθνής Ομιλήτρια Παρακίνησης, η φωνή αποτελεί για εμένα βασικό εργαλείο επικοινωνίας με τους πελάτες και το κοινό μου.

Οι συνεδρίες voice coaching που έκανα με τον Παναγιώτη μου έδωσαν την αυτοπεποίθηση να αξιοποιώ κατάλληλα την φωνή μου για να μεταφέρω τα μηνύματα που επιθυμώ και να έχω τον έλεγχο αυτής, ώστε να συμβαδίζει με το νόημα και το ύφος των λεγομένων μου.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα τον Παναγιώτη, τόσο για τις γνώσεις και την μεθοδολογία του, όσο και για τον χαρακτήρα και το ενδιαφέρον που δείχνει για τους μαθητές του και την υποστήριξη που τους παρέχει, στο κάθε τους βήμα. Βαλεντίνα Κόρδη, Μindset & High-Performance Executive Coach

Ξεκίνησα μαθήματα με τον Παναγιώτη τον Φλεβάρη του 2014. Έχοντας πτυχίο σύγχρονου τραγουδιού, ήθελα να έχω ολοκληρωμένη γνώση πάνω στο αντικείμενο, δηλαδή την φωνή. Πέρα από την επανατοποθέτηση που κάναμε, ο Παναγιώτης μου έμαθε πως να αγαπώ/προσέχω/προστατεύω την φωνή-το σώμα μου. Παρά την δύσκολη και επίπονη εργασία αλλά και τις κακές συνθήκες της (τραγούδι σε νυχτερινά κέντρα, με ή χωρίς μικρόφωνα) έμαθα να λειτουργώ και να αντέχω στις συνθήκες αυτές. Παράλληλα με την βιωματική και θεωρητική γνώση που πήρα από τον Παναγιώτη, απέκτησα και τα κατάλληλα εφόδια ώστε να μπορώ να καθοδηγώ ανθρώπους που ασχολούνται και αυτοί με το τραγούδι (που ήταν και ο στόχος μου από την αρχή, μιας και ένιωθα πολύ αδύναμος σε αυτό το κομμάτι παρ’ ότι πτυχιούχος).

Είμαι πανευτυχής που συνεργάζομαι με τον Παναγιώτη διότι μέρα με τη μέρα ανακαλύπτω πτυχές της φωνής και του εαυτού μου, αλλά και αναπτύσσω τους ορίζοντες της γνώσης μου. Το σημαντικότερο όμως όλων, είναι πως ο Παναγιώτης μου έδειξε τον τρόπο με τον οποίο μπορώ να τραγουδήσω σύμφωνα με την δική μου αισθητική και προσωπικότητα, κάνοντας αυτό ακριβώς που οραματίζομαι!

Φίλιππος Πασσαλίδης δάσκαλος τραγουδιού-τραγουδιστής

Ονομάζομαι Ελένη Κόρακα και διδάσκω μουσική σε δημοτικό σχολείο, και Yoga.Τα τελευταία χρόνια ειδικεύομαι στη nada yoga,που είναι η σχέση της yoga και του ήχου.Και στις δύο ειδικότητες η φωνή είναι πολύ σημαντικό και καθοριστικό εργαλείο. Μετά από πολλά χρόνια διδασκαλίας, η ανάγκη να βελτιώσω την ποιότητα της φωνής μου ήταν επιτακτική, τόσο για εμένα όσο και για τους μαθητές μου.Ενώ ασχολούμαι με τη μουσική από μικρό παιδί, ήξερα ότι δεν είχα ιδιαίτερα ”ωραία” φωνή. Πάντα ονειρευόμουν να μπορώ να τραγουδήσω τουλάχιστον με πιο ”ανοιχτή φωνή.Έτσι αναζήτησα κάποιο δάσκαλο φωνητικής που να μπορεί να με καθοδηγήσει και να με βοηθήσει. Ξεκίνησα με τον Παναγιώτη τον Οκτώβρη του 2013. Αρχικά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μέσα σε δύο μήνες θα μπορούσα να βιώσω τόσο σημαντικές αλλαγές στη φωνή μου. Με πολύ μεθοδικότητα, δημιουργική διάθεση και ακρίβεια,ο Παναγιώτης με καθοδήγησε και ένιωσα τη φωνή μου να ανοίγει, καθώς ανακάλυψα πολλές καινούργιες δυνατότητες. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι με βοήθησε να συνειδητοποιήσω τους περιορισμούς μου και μου έδωσε πολλά εργαλεία που αλλάξανε την καθημερινότητά μου, αλλά και την ποιότητα της δουλειάς μου. Εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ και την ευγνωμοσύνη μου στον Παναγιώτη, καθώς θεωρώ ότι η μέθοδος του,αλλά και η ποιότητα του σαν άνθρωπος είναι αξιοσημείωτη και ξεχωριστή.

Τα μαθήματα με τον Παναγιώτη Τερζάκη δημιούργησαν μέσα μου έναν χώρο αυτό-παρατήρησης και προσωπικής εξέλιξης με σκοπό την ανακάλυψη της εσωτερικής μου φωνής.
Η μέθοδος που ακολουθεί με οδήγησε στο 
να αναγνωρίσω τη δύναμη της φωνής μου και να κατορθώσω να την εκφράσω με επιτυχία.

Είναι ένας αληθινός δάσκαλος που με σεβασμό στον άνθρωπο κατορθώνει να φέρει στην επιφάνεια την αληθινή φωνή που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για όλα όσα διδάχθηκα δίπλα του.

Eλεάννα Χρυσανθοπούλου, ηθοποιός

Ξεκίνησα μαθήματα τραγουδιού με τον κύριο Τερζάκη τον Νοέμβρη του 2013 χωρίς να έχω καμία γνώση μουσικής. Ο κύριος Τερζάκης με δίδαξε σωστά σε μικρό χρονικό διάστημα να αναπνέω διαφραγματικά, να προφέρω και να τραγουδώ άρτια. Μου έδωσε σωστές κατευθύνσεις, ανέδειξε τις δυνατότητες μου και με έκανε να εμπιστευτώ τον εαυτό μου. Τα βήματα του πάντα μελετημένα και προσαρμοσμένα στις δικές μου ανάγκες και ιδιαιτερότητες. Έδωσα εξετάσεις στην σχολή American Academy of Dramatic Arts στην Νέα Υόρκη και επιλέχτηκα ανάμεσα από χιλιάδες υποψηφίους. Αυτό που πραγματικά έχω να πω είναι πως ο κύριος Τερζάκης δεν είναι μόνο ένα εξαίρετος δάσκαλος και επαγγελματίας αλλά είναι ένας υπέροχος άνθρωπος που ενδιαφέρεται για το κάθε μαθητή του σαν οντότητα και δίνει καθημερινά όλο του το «είναι» στη δουλειά και τους μαθητές του. Πέρα από δάσκαλος είναι Άνθρωπος και είμαι ευγνώμων που τον γνώρισα.
Κύριε Τερζάκη σας ευχαριστώ από καρδιάς!
Μανταλένα Παπαδάτου, ηθοποιός

Ο Παναγιώτης έχει αποτελέσει θαυμάσιο στήριγμα και μου έχει προσφέρει πάρα πολλά σε επίπεδο ελευθερίας της φωνής και έκφρασης σε μια εποχή που προσπαθούσα να επανέλθω στο “σωστό δρόμο” έχοντας επιβαρυνθεί ιδιαιτέρως σε φωνητικό επίπεδο από τη φοίτησή μου κοντά σε δάσκαλο που απλώς δε μου ταίριαζε. Ο Παναγιώτης πίστευε σε μένα, με ενθάρρυνε πάντοτε και με βοηθούσε να ξεπερνάω τις διάφορες δυσκολίες με τρόπο απλό, άμεσο και αποτελεσματικό.Επιπλέον, πέρα από τη δουλειά που κάναμε μαζί, περνούσαμε και καταπληκτικά στα μαθήματα: το περιβάλλον ήταν φιλικό, ζεστό και ενέπνεε τη δημιουργία και τη δημιουργικότητα! Παναγιώτα Χαλουλάκου, Jazz Vocalist


Το μάθημα με τον Παναγιώτη μου χάρισε μοναδικές στιγμές και έμαθα να ακούω και να κατανοώ την φωνή μου. Ο Παναγιώτης, με βοήθησε να εντοπίσω το λόγο που μιλούσα σιγά. Κάνοντας πολλές ασκήσεις, ανακαλύψαμε μαζί αυτό το «μην» που ήταν πολύ βαθειά κρυμμένο πολλά χρόνια και μου περιόριζε τον ελεύθερο ήχο και την ένταση της φωνής μου. Έμαθα να μιλάω άνετα μπροστά στον κόσμο, να παρουσιάζω projects , να διαβάζω κείμενα καθαρά και σωστά, και τέλος να αυτοσχεδιάζω μπροστά στους συμμαθητές μου αλλά και τους φίλους μου. Το πιο σημαντικό να τολμάω να ρισκάρω και να μην ντρέπομαι για την φωνή μου. Ξεκίνησα να παρατηρώ τις φωνές των άλλων και να διακρίνω αν είναι χαρούμενοι, λυπημένοι, αγχωμένοι, και πάνω σε αυτό άρχισα να χτίζω , να καλλιεργώ,και να βελτιώνω τις σχέσεις μου και την επικοινωνία μου μαζί τους.
Ποτέ δεν φανταζόμουν πόσα πολλά μπορεί να μάθει κάποιος παρατηρώντας την φωνή του και τις φωνές των άλλων και μέχρι που μπορεί να φτάσει και να εξελιχτεί αρκεί να το θέλει και να είναι διατεθειμένος να πάει βαθειά, πολύ βαθειά. Έτσι και εγώ, ενθουσιάστηκα ευχάριστα στην προσπάθεια μου να απελευθερωθώ ακούγοντας το ηχόχρωμα και την μελωδία της δικής μου μοναδικής φωνής. Μειώνω σιγά σιγά την παιδική μου φωνή και προσπαθώ να πάω συνειδητά και ώριμα στην ενήλικη. 
Τολμώ να δοκιμάσω νέα πράγματα, και αφήνομαι στα έμπειρα χέρια του δασκάλου μου ,φεύγω πάντα από το μάθημα με ένα συναίσθημα, ελευθερίας-απελευθέρωσης ,αυτοπεποίθησης και ευτυχίας.
Αγαπημένε μου Παναγιώτη,σε ευχαριστώ πολύ για όλα.

Μαρία Καμπούρογλου, Ιούλιος 2017


Το Γενάρη του 2010 έχασα τη φωνή μου. Έκανα στην αρχή λογοθεραπεία και στη συνέχεια είχα την τύχη να μου συστήσουν τον Παναγιώτη Τερζάκη για επανατοποθέτηση φωνής. Ξεκινήσαμε τότε μαζί ένα αγώνα για να μιλήσω και να τραγουδήσω ξανά. Εγώ έβαλα την επιμονή μου αλλά ο Παναγιώτης έβαλε πολύ περισσότερα: γνώσεις, σοβαρότητα, ήθος, συνέπεια, χιούμορ, ποιότητα, κατανόηση και φροντίδα. Χαίρομαι για την επιτυχή έκβαση της συνεργασίας μας -αφού κατάφερα να τραγουδήσω ξανά μέσα σε δύο μήνες-, αλλά και γιατί γνώρισα έναν εξαιρετικό άνθρωπο και ένα ταλαντούχο καλλιτέχνη. Παναγιώτη σε ευχαριστώ πολύ για όλα.

Νατάσσα Τσιρώνη, Αρχιτέκτων


Γνώρισα τον Παναγιώτη Τερζάκη από μια σειρά μαθημάτων του στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για εισαγωγικές εξετάσεις σε δραματική σχολή. Έμεινα πολύ ικανοποιημένη. Η σαφήνεια των επισημάνσεών του και η ενθάρρυνση του μαθητή για δημιουργική έκφραση χαρακτηρίζουν το μάθημά του. Πρόκειται για έναν δάσκαλο με ουσιαστική γνώση του αντικειμένου του, σοβαρό και υπεύθυνο επαγγελματία. Η μεταδοτικότητά του ως δασκάλου μετατρέπει την απλή διδασκαλία σε μια πολύ ευχάριστη και δημιουργική εμπειρία μάθησης και εξέλιξης.

Μαρία Καραλή, Ηθοποιός/Θεατρολόγος


H συνεργασία μου με τον κ. Παναγιώτη Τερζάκη ήταν καθοριστική, σε επίπεδο γνώσεων για την ορθοφωνία καθώς και στη δική μου προσωπική εξέλιξη όσον αφορά τη φωνή μου. Ευχαριστώ! Με εκτίμηση,

Θάνος Σαράφης