Παναγιώτης Τερζάκης, Voice Coach & Consultant MM

Ο Παναγιώτης Τερζάκης διδάσκει από το 2005 φωνητική, ορθοφωνία και αγωγή του Λόγου. Εκπαιδεύει επαγγελματίες φωνής αλλά και ανθρώπους που έχουν ως στόχο τη φωνητική τους βελτίωση και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες δημόσιου λόγου.
Διδάσκει τραγουδιστές όλων των ειδών, ηθοποιούς, εκφωνητές, δημοσιογράφους, δάσκαλους, ιερείς, ψάλτες, παραγωγούς ραδιοφώνου, στελέχη επιχειρήσεων, ψυχολόγους, δικηγόρους και άλλα επαγγέλματα.


Παρακολούθησε μαθήματα μονωδίας και ορθοφωνίας κοντά στον βαρύτονο και συνθέτη Δημήτρη Δίωνα-Αρύβα. Απέκτησε Δίπλωμα Μονωδίας από το Αττικό Ωδείο με τη Μαρία Σκαρλάτου και Bachelor of Arts με ειδίκευση στη Μουσικολογία από το Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος (Deree College). Ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright συνέχισε τις σπουδές του στο The Longy School of Music της Βοστώνης από το οποίο αποφοίτησε με Master of Music in Vocal Performance (Vocal Pedagogy & Performance, ΜΜ) σπουδάζοντας παράλληλα όπερα και υποκριτική.

Ως ενεργός τραγουδιστής και performer στη σκηνή και τη δισκογραφία μπορεί και κατανοεί απόλυτα τις δυσκολίες των επαγγελματιών και προτείνει άμεσες λύσεις και ασφαλείς εφαρμογές.

Έχει συνεργαστεί με θεατρικές ομάδες, χορωδίες και γκρουπ τραγουδιστών/ηθοποιών, ομάδες σωματικών δράσεων, ομάδες δραματοθεραπείας με εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Ως εκπαιδευτής και σύμβουλος φωνής βοηθά στη βελτίωση και την ανάδειξη των ικανοτήτων του εκάστοτε μαθητή με εύστοχη και ασφαλή διδασκαλία που αφορά στην ασφαλή χρήση του φωνητικού μηχανισμού.

Συνεργάζεται με επαγγελματίες τραγουδιστές καθηγητές και σπουδαστές τραγουδιού και υποκριτικής και αναλαμβάνει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες τύπου masterclass, χωρίς να αναιρεί τη δουλειά του τακτικού δασκάλου τραγουδιού βοηθώντας στη βελτίωση και την ανάδειξη των ικανοτήτων του εκάστοτε ενδιαφερόμενου. Παράλληλα εκπαιδεύει καθηγητές τραγουδιού για πιο εύστοχη και ασφαλή διδασκαλία με βάση την ασφαλή χρήση του φωνητικού μηχανισμού (ανατομία και φυσιολογία του λάρυγγα) με βάση την τεχνική την οποία διδάσκουν.


Όλοι οι επαγγελματίες που έχουν εργαστεί με τον Παναγιώτη Τερζάκη, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εργάζονται πολύ επιτυχημένα στο θέατρο, στο τραγούδι, στην τηλεόραση αλλά και στον ιδιωτικό χώρο της εκπαίδευσης και των επιχειρήσεων με άριστα αποτελέσματα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Master of Music (Vocal Performance & Pedagogy), The Longy School of Music (Boston/USA)
(Fulbright Scholar, Gerondelis Foundation Scholar)
Δίπλωμα Μονωδίας, Αττικό Ωδείο, Αθήνα (Άριστα Παμψηφεί και Β’ Βραβείο)
Bachelor of Arts (Music), The American College of Greece (Deree College)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Φωνητικής, Φωνοθεραπείας, Υποκριτικής, Μουσικοθεραπείας, Δραματοθεραπείας, Φωνητικής Αποκατάστασης,
Yoga & Voice, Alexander Technique, Feldenkreis σε Η.Π.Α. Και Ευρώπη

MASTERCLASSES VOICE & SPEECH
Janet Bookspan, Maureen Brennan, Dr.John Delmore, Sheri Greenawald, Daniel Helfgot, Dr.William Lacey,
Shigemi Matsumoto, Ronald Seiler, Paulina Stark

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
αυτή την περίοδο…

Κέντρο Λόγου Στέλλας Σαντζακλή – εκπαιδευτής φωνής

Η φωνητική εκπαίδευση (voice coaching)  είναι η εξειδικευμένη εκπαίδευση στο τραγούδι. Προϋποθέτει ειδική εκπαίδευση στο πώς εκπαιδεύονται οι τραγουδιστές και ηθοποιοί στο τραγούδι. Περιλαμβάνει τεχνικές ασφαλούς χρήσης της φωνής  στο τραγούδι μετά από χειρουργική επέμβαση. Αρκετές φορές ο φωνοθεραπευτής και ο εκπαιδευτής φωνής συνεργάζονται στην ίδια συνεδρία προκειμένου να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη σωστή χρήση τόσο της φωνής ομιλίας όσο και της φωνής τραγουδιού. Ο Παναγιώτης Τερζάκης συνεργάζεται με την παθολόγο Λόγου, Φωνής και Ομιλίας κυρία Στέλλα Σαντζακλή σε ιδιωτικό χώρο στον Χολαργό.

Ωδείο Τεχνοτροπία καθηγητής φωνητικής/σύμβουλος φωνής

Το Ωδείο Τεχνοτροπία ιδρύθηκε το 2001 από την Μάρω Ε. Τσιλιβάκου.  Ο Παναγιώτης Τερζάκης συνεργάζεται με το ωδείο από το 2015 ως καθηγητής φωνητικής κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού.

Στο παρελθόν…

“Προσωπική Ανάπτυξη” Ηλιάννα Πεσσάρη
εργαστήρια φωνής, ψυχοδράματος και playback theater.

Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες, Αθήνα εκπαιδευτής φωνής & εισηγητής εργαστηρίου

Ψυχοδραματικό Κέντρο Πάτρας

Συνεργασία με το Κέντρο Φωνής και Κατάποσης (VSC) Αθήνα, Voice Coach (Εκπαιδευτής Φωνής) 2010-2013

The Hellenic Cultural Center of Watertown , Voice Coach & Consultant (MA, USA) 2005-2010

The Greek Institute, Εργαστήρια μουσικής& τραγουδιού- συνεργαζόμενος Καλλιτέχνης (MA, USA) 2004-2006